Till toppen

En natt på barnakuten

Det blev en lång natt. Casper började helt plötsligt kaskadspy och det tog aldrig slut. När han tillslut började spy galla så ringde jag 1177 som absolut tyckte att vi skulle åka in till barnakuten då han är så liten. Väl framme blev han undersökt av en sjuksköterska i väntan på läkare. Mitt under undersökningen kommer ännu mer galla, men Casper är för trött för att bry sig längre. Han bara ligger och stirrar ut i tomma intet. 30 min efter att sjuksköterskan har gått iväg får jag trycka på larmknappen och ringa in honom igen då han återigen börjar spy gult. Men tyvärr är det inte så mycket sköterskan kan göra innan barnläkare kommer. Så nu börjar ett evigt väntade. Tyckte så himla synd om lillskrutten som låg där helt utslagen.

(null)

(null)

(null)

Efter ca 3 timmar i rummet så kommer tillslut sjuksköterskor som tar blodprover på honom. De lämnar en infart i armen om de skulle behöva ta mer blod eller ge honom vätska. Därefter kommer läkaren som berättar att hon inte kan se något fel på proverna. Så det enda hon oroar sig nu över, är om det är tarmvred. Jag fick i uppgift att amma honom för att se om han kunde behålla någon vätska. Om inte så skulle de var tvungna att köra in honom till röntgen.

(null)

Som tur var kom det ingen spya, men hon ville ändå ha kvar oss över natten för kontinuerliga kontroller och se om det gick att amma fler gånger. Så vid 02 somnade jag i en sjukhussäng hel slut i huvudet av all oro och alla vakna timmar. Och efter ett antal amningstillfällen och några fler undersökningar fick vi nu åka hem vid lunch. Det är flera läkare som har diskuterat med varandra kring Casper och ingen kan säga vad det var för fel. Det enda de kan säga är att skulle han börja spy så igen så ska vi åka direkt in till akuten utan att vänta. Så jag håller tummarna för att han fått ut vad det nu än var för dumt han hade fått i sig och att han blir piggare idag. 

(null)

1 kommentarer

Kommentarer

Men gud, det gör ont i mammahjärtat att läsa. Stackars er att behöva vänta så länge i oro innan ni fick träffa läkaren. Svensk sjukvård har stora hål. Hoppas lillen håller sig kry nu. :)