Till toppen

Mjölkproteinallergi?

Heeelllo! Som jag berättade i ett tidigare inlägg så åkte vi till akuten med Casper för några veckor sedan. Barnläkarna hittade inget fel på blodproven och kunde verkligen inte förstå varför han spydde sådana ofantliga mängder. Den enda skillnaden från en vanlig dag var att vi den dagen hade matat honom med NAN PRO ersättning. Den hade han dock smakat på vid två tillfällen tidigare och inte fått någon reaktion av. Så jag trodde inte att det var den utan att det kanske hade kommit ner något dåligt i nappflaskan. Men för att vara helt säker så tvalde jag att testa igen. Så för några dagar sedan fick han smaka 50 ml. Jag väntade och väntade och det kändes först som att faran var över. Men efter en timma började kaskadspyorna komma. Han kräktes, till och från, i tre timmar tills att det inte fanns mer än gulgrön galla och kvar att få upp. Det var alltså något i ersättningen som gjorde att han blir supersjuk. Men frågan är bara, vadå?
 
 
Efter att ha pratat med en barnläkare så bestämde hon att Casper ska på komma in på en utredning. Vid misstanke om allergi så kommer de troligtvis ta ett blodprov. Men tyvärr så är det inte alltid de gör det på barn under 6 månader då det inte är helt pålitligt. Visar provet att han har en allergi mot något, ja då stämmer det. Men visar provet att han inte är allergisk så kan det fortfarande vara så att han faktiskt är det. Trots osäkerheten så hoppas jag ändå att de ska ta ett. Det värsta de kan göra att skicka hem oss och be oss testa olika råvaror för att se vilken han börjar spy av. Jag vill verkligen inte se honom så ynklig och dålig igen. 
 
Då det är mjölk i ersättningen så är väl största risken att han är känslig eller allergisk mot mjölk/mjölkprotein. Jag själv ÄLSKAR ju mjölk och äter mjölkprodukter till alla rätter under hela dagen. Yoghurt till müslin, dricker mjölk till lunchen och använder matlagningsgrädde till middagen. Tänk om Casper verkligen är allergisk och då har haft ont i magen i tre månader och så har vi inte märkt av det? Känner mig som sämsta mamman i världen. Tycker så himla synd om honom. Han är ju jätteglad och sprallig på dagarna så han har döljt sitt magont bra i sådana fall. Men för att vara på den säkra sidan så har jag nu försökt att skippa så mycket mjölkbaserade produkter som möjligt. Har bett min syster, som äter mycket veganskt, att skicka en lista med de bästa märkena på produkterna som kan ersätta allt från steksmör till vilken "mjölk" man ska ha i sitt te. Så imorgon blir det storshopping av världens mest tråkiga mat.
 
Kära gode mjölkgud, låt honom inte vara allergisk mot mjölk. Låt det vara en släng av baljväxtallergi eller något sådant tråkigt om det nu måste vara något.
1 kommentarer

Kommentarer

Ash, Oatly är kung! Tro mig- jag har också älskat mjölk men sedan jag började med iKaffe i te och kaffe så finns det no going back. Det är så gott! Och att använda deras iMat istället för matlagningsgrädde = ingen som helst skillnad mer än att iMat är lite krämigare. Köp inte den ekologiska iMaten bara, den är (konstigt nog) inte lika bra. Mycket vattnigare. Carlshamns smör att ha på mackan är supergott.

Det blir inga problem det här- mjölkindustrin är ganska kass och en ko måste vara dräktig för att leverera mjölk (mjölken är ju trots allt till kalven och inte till oss) så du kan ju bara tänka dig att spendera hela livet gravid ;)