Till toppen

Nissebrev

 
I lördags gick jag och Jolie ut till brevlådan för att hämta lite post. I fanns ett kuvert där Jolie kunde läsa sitt egna namn på. Vad konstigt, Jolie hade fått ett brev! När vi öppnade brevet så stod det att Nisse, en av Jultomtens busiga nissar, skulle komma och bo hos oss, ända fram till jul då tomten var lite trött på hans rackartyg. Sagt och gjort! Söndagen den 1 december så gick Jolie runt med en ficklampa på morgonen och letade efter vart han hade flyttat in. Efter en liten stunds letande hittade hon "En dörr. Och en stege! Och ett träd! Och en brevlåda!" Det fanns även ett nytt brev om att Nisse hade blivit hungrig efter den långa resan från tomteland. Men som tur var så hade han hittat pepparkakorna som Jolie bakade igår och åt några av dom. Han hade smulat ner massor utanför sin lilla dörr. Emil tyckte det var lite tråkigt att han hade ätit så många pepparkakor men Jolie lugnade honom med "Men pappa, jag kan ju bara baka nya till dig."
 
Ja så började detta lilla decemberäventyr som kallas för Nissebrev. Nisse är vaken på nätterna men sover på dagarna så Jolie får aldrig se honom, vilket hon tycker är lite tråkigt. Men samtidigt jättespännande. Hon funderar mycket på hur han ser ut och ville gärna rita en teckning till honom som hon la utanför hans dörr.
 
 
Nu står det laddat med ett nytt litet brev utanför hans dörr om att Jolie måste skriva en önskelista till Jultomten. Nisse har även lagt fram ett kuvert och ett frimärke som hon kan sätta fast på kuvertet. 
0 kommentarer