Till toppen

Vad ska man packa i resväskan till en bebis

Hej! Tidigt imorse bar det iväg mot Rhodos. Vi har rest mängder med Jolie och hon har alltid varit en stjärna på flygplan, i köer och taxibilar. Men nu var den stora frågan: hur kommer Casper lösa detta? Idag är han 45 dagar gammal och ska alltså göra sin första flygresa. Som tur var så löste han det perfekt. Först sov han halva resan i min famn och därefter halva i Emils. Thank the lord and all the unicorns! Vi slapp bli "den där barnfamiljen" som förstörde allas trevliga flygresa. Får se om han tänker visa sin lungkapacitet på hemresan eller om vi har tur den vägen med.

(null)

Jag tänkte passa på att dela med mig av den ultimata packlistan för spädbarn, om jag får säga det själv. Har använt mig av samma lista till Jolie och finslipat på den länge. Jag har en specifik lista till Casper, en till Jolie och en till mig så att vi aldrig missar något. Vi alla behöver ju så olika saker. Men här kommer alltså listan för den allra minsta bebisen, som fortfarande ammar. 

PACKLISTA FÖR EN BEBIS

⚡️Resevagn

⚡️Babyskydd (om man ska åka mycket taxi. På flygplatsen finns det genomskinlig plastpåse som ni kan stoppa ner den i. Och på vissa flyg kan ni få ta med den som handbagage om ni hellre vill det. Men tänk på att det blir extra mycket att bära för er.)

⚡️Badsäkra badbyxor (så igen slinker ut i vattnet)

⚡️Hatt/keps

⚡️UV-dräkt (Oftast ligger de dock bara i blöja i vagnen eller UV-tältet)

⚡️UV-tält (om ni ska hänga mycket på stranden eller där det inte finns parasoll)

⚡️Tunn sjal (kan användas som täcke eller ligga lite lätt över vagnen som skydd mot solen i ögonen.)

⚡️Minihandduk (pytteliten gästhandduk som du kan blöta ner och badda bebisens varma kropp med. Sååå bra att ha! Vi baddar Casper typ en gång i kvarten beroende på hur varmt det är.)

⚡️Leksaker (typ 3 mönstrade leksaker och bitringar som bebisen kan titta på vid poolen, stranden eller flyget)

⚡️Nappar

⚡️Body

⚡️Byxor 

⚡️Strumpor

⚡️Vattentermometer (Perfekt att lägga i vagnen för att hålla koll på hur varmt han har det. Kan även användas när man ska bada honom i en balja eller i diskhon på hotellet.)

⚡️Nagelfil

⚡️Babyolja

⚡️Creme

⚡️Pysventil (För dig med en bebis som har krånglig mage)

⚡️Rumpsalva

⚡️D-vitamin 

⚡️Magdroppar

Övrig medicin struntar jag i. Skulle han bli sjuk så finns det ju apotek i utlandet. Så inställer för att släpa med sig flytande alvedon, rumptermometer m.m. så köper jag det om det skulle behövas.


HANDBABAGE

⚡️Skötväska (Mitt enda handbagage. Här packar jag med min plånbok, earpods och mobil. Mer behöver jag inte till mig själv. Resten är till Casper)

⚡️Pass 

⚡️Bärsele

⚡️Våtservetter

⚡️Kräkhandduk

⚡️Blöjor

⚡️Ett ombyte med extrakläder

⚡️Napp, fastklämd i kläderna. 


Så! Det var hela listan. Säg jättegärna till om ni har tips på vad jag had missat. Ska ni ut och flyga själva med ett barn så kan jag även tipsa om inlägget jag gjorde här.1 kommentarer

Kommentarer

Så underbart söt :)

Svar: Tack ❤️
Pernilla