Till toppen

En dag hos familjen Jungåker

Jag fick en fråga häromdag bland kommentarerna om hur en vanlig dag ser ut här hemma. Sådant tycker jag är superintressant. Vi har bara ett barn och ändå tycker jag att det kan vara krångligt hur man ska få pussla ihop jobb, barn, träning och ensamtid med Emil. Men en vanlig dag, utan aktiviteter ser ut som nedan. 
 
07:00 - Jag börjar jobbet
08:00 - Emil lämnar Jolie och åker till jobbet
Jobb
16:00 - Jag hämtar Jolie
17:00 - Emil slutar jobbet
 
Denna varianten varvar  med att jag är den som lämnar Jolie vid 08:00 och att det är Emil som hämtar henne vid 16:00. Vi försöker ha fasta dagar så att det blir lika för båda och det går för det mesta. Vi har ju båda ganska flexibla jobb så den som börjar tidigt hämtar vid 16 och den som lämnar vid 8 kan jobba till 17. Då får vi ihop våra 8 timmar jobb per dag men Jolie behöver inte gå ändra fram till 17:00. Dock så hade hon inte haft ont av att gå fram till kl 17. Dels så älskar hon föris och dels är det mindre barn mot slutet och då får hon mer uppmärksamhet av fröken vilket hon älskar. (Sedan så blir det ju faktiskt någon kväll i veckan, då och då, som Emil är borta över natt med jobbet och då hämtar och lämnar jag vid 8 och 17.)
 
 
På kvällen är det ofta så att en av oss lagar mat medan den andra underhåller Jolie. Just nu är hon inne i en period där hon vägrar leka själv utan hon vill ha all uppmärksamhet. Det är inte alltid så att man får hjälpa till att leka eller sjunga utan man ska bara sitta som en betjänt bredvid och inte göra något haha. 
 
Vad gäller träning så har den uteblivit helt det senaste för jag har inte kännt att jag har fått ihop det. Men nu för en vecka sedan så köpte jag träningskort på gymmet typ vägg i vägg med mitt jobb så nu ska jag börja träna på luncherna eller efter jobbet de kvällar då jag inte hämtar. Så jag hoppas att jag ska ta mig i kragen och få ihop det. Min kropp och mitt sinne behöver träning för att bli en lycklig människa! This fläskkorv needs to moove!   
2 kommentarer

Kommentarer

Haha började skratta åt stycket där du är Jolies betjänt... Den fina sidan av föräldrarskap antar jag 😂

Svar: Precis haha jag är inte längre min egna person. Jag är hennes person
Pernilla

Ja träning är verkligen något som blir lidande hos oss också, tyvärr. Det svåraste tycker jag är att hinna med att handla, tvätta och städa... usch vad tråkigt sådant är!

Svar: I knooow! Alltså plocka upp efter middagarna och göra rent kastruller är nog det värsta jag vet för då är man sådär mätt-trött också hahah
Pernilla