Till toppen

WORKSHOP ILLUSTRATION

Hej plutts! Nu har jag precis kommit hem från en workshop där Annefrid och Caroline, från Jane-nätverket jag är med i, har hållit en kurs i olika illustrationstekniker. Åhhh vad jag kände mig kass. Det första vi skulle göra var att måla av personen framför oss med en kolpenna. D.v.s. inga suddigum och dessutom fick man bara 5 min på sig. Men mitt i allt kladdande så inser jag att den läskiga och skrämmande känslan beror på att jag gör något som är utanför min comfort zone. Såklart jag inte kan vara kass på något som jag gör för första gången. Jag har ju inget att jämföra med! Dettta kladdande är därmed det bästa 5-minuters porträttet jag någonsin gjort. 
   Vi fick jobba igenom 3 olika tekniker och fick dessutom med oss en massa inspiration hem. En liten goodiebag med block och flera olika roliga pennor fick vi också med oss. Som en härlig käftsmäll kom det hur mycket jag saknar att måla. 
 
 
Jag kan ha råkat vara den skyldige till att kladda ner halva bordet med vattenfast bläck :)
 
För övrigt så tappade jag ut 70% av min matlåda på stolen idag. Man kunde höra hur lilla rösten i mitt huvud skrek "5 SEKUNDERS REGELN" och automatiskt ville musklerna i händer och armar börja skrapa tillbaka maten i matlådan igen. Hade jag varit hemma hade jag lätt gjort det med tanke på hur hungrig jag var. Men för att inte se ut som ett vilddjur på jobbet så fick jag istället skrapa ner allt i soptunnan. Fick äta de sista 30% riktigt långsamt för att lura magen att den käkade massor. Men tydligen så var inte magen lättlurad.
1 kommentarer