Till toppen

IKEA

Hejsan alla därhemma.

Under gårdagen var vi på upptäcksfärd i sydneys förorter för att hitta vårt kära ikea. Emil ville köpa marabou choklad och jag Kalles kaviar. Efter ca 40 min stod inne på ett välkänt varuhus som även här har behållt sina svenska namn som Billy, Bestå och Hemnäs. Jag undrar hur en Sydneybo uttalar Hemnäs. Det måste ju låta som dom säger [hemnaas]? Jajaj. Priserna va lite dyrare än i Sverige men anars såg allting likadant ut med pilar i golver och en reahörna bredvid kassorna.

Vi passade såklart på att äta köttbullar! Mmmm... gott. En medium portion här nere är 15 köttbullar vilket jag tycker mer är en stor. Emil åt också en Daimtårta som slank ner fortare än kvickt. För er som inte visste det så kommer daimtårtorna från Torslanda (fabrikerna ligger där). Själv är jag ju från Torslanda också så jag sa sa lite glatt till Emil. Tänk va du måste älska saker från Torslanda. (väntade mig en replik om att han tycker om mig) Medan Emil svara ja daimtårta tycker jag ju om i alla fall.... RETPOTTA


När vi slutligen kom fram till matavdelningen så hittade vi allt från sill till knäckebröd... förutom Kalles och Marabou. Det var tydligen slut och dom visste inte när det skulle komma in nytt. Så vi fick åka hem igen med lite Swedish candy fish och kolasnören. Typiskt.

3 kommentarer

Kommentarer

haha ja då, jag kom upp och surfade ett tag, lyckades till och med att få brädan på min läpp, inte alla som lyckas träffa så pricksäkert haha!

jag bodde i usa i ett år och nu jobbar jag på dagis och sparar pengar till en usa-resa till sommaren igen! kram

va fan emil, köttbullar o pommes?!? Antar det fanns potatis eller potatismos som alternativ?

Du lilla Pillan. Nu ska berätta något för dig. I sveriges mediumportion ingår det också 15 köttbullar. Den tar jag alltid för då ingår det även en gratis kaffe eller te :) Nu dricker jag ju iofs bara te!