Till toppen

Jolies sovrum

(null)

Nu är Jolies rum så gott som klart. Finns såklart mängder med mer saker jag skulle vilja göra men nu fasen får flickebarnet vara nöjd. Hon är den enda i detta huset som just nu har gardiner. Bråttades med dem i 2 timmar men tillslut vann jag! Take thät curtains!! 

(null)

Visst, jag har inte strykt dem eller sytt upp dom än men det får jag ta senare för det orkade jag inte nu.  Inne i tältet/kojan ser ni de rosa kuddarna som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Passade superbra! Det är så sjukt mysigt inne i kojan nu med lampor och ett moln med stjärnor som hänger och dinglar. Har till och med redan börjat få bokningar av vänner som vill sova där så snart rullar cashen in som b&b också. 
0 kommentarer

En dag hos familjen Jungåker

Jag fick en fråga häromdag bland kommentarerna om hur en vanlig dag ser ut här hemma. Sådant tycker jag är superintressant. Vi har bara ett barn och ändå tycker jag att det kan vara krångligt hur man ska få pussla ihop jobb, barn, träning och ensamtid med Emil. Men en vanlig dag, utan aktiviteter ser ut som nedan. 
 
07:00 - Jag börjar jobbet
08:00 - Emil lämnar Jolie och åker till jobbet
Jobb
16:00 - Jag hämtar Jolie
17:00 - Emil slutar jobbet
 
Denna varianten varvar  med att jag är den som lämnar Jolie vid 08:00 och att det är Emil som hämtar henne vid 16:00. Vi försöker ha fasta dagar så att det blir lika för båda och det går för det mesta. Vi har ju båda ganska flexibla jobb så den som börjar tidigt hämtar vid 16 och den som lämnar vid 8 kan jobba till 17. Då får vi ihop våra 8 timmar jobb per dag men Jolie behöver inte gå ändra fram till 17:00. Dock så hade hon inte haft ont av att gå fram till kl 17. Dels så älskar hon föris och dels är det mindre barn mot slutet och då får hon mer uppmärksamhet av fröken vilket hon älskar. (Sedan så blir det ju faktiskt någon kväll i veckan, då och då, som Emil är borta över natt med jobbet och då hämtar och lämnar jag vid 8 och 17.)
 
 
På kvällen är det ofta så att en av oss lagar mat medan den andra underhåller Jolie. Just nu är hon inne i en period där hon vägrar leka själv utan hon vill ha all uppmärksamhet. Det är inte alltid så att man får hjälpa till att leka eller sjunga utan man ska bara sitta som en betjänt bredvid och inte göra något haha. 
 
Vad gäller träning så har den uteblivit helt det senaste för jag har inte kännt att jag har fått ihop det. Men nu för en vecka sedan så köpte jag träningskort på gymmet typ vägg i vägg med mitt jobb så nu ska jag börja träna på luncherna eller efter jobbet de kvällar då jag inte hämtar. Så jag hoppas att jag ska ta mig i kragen och få ihop det. Min kropp och mitt sinne behöver träning för att bli en lycklig människa! This fläskkorv needs to moove!   
2 kommentarer

Bröllop

Tjena! Igår var vi på vinterbröllop i Stockholm. Så vackert men så jäkla kallt. När till och med prästen kommer ut efter vigseln och börjar spetsa folks varma choklad med sprit så inser man att det är svinkallt. Men prästen spred värme både med sin utstrålning och med sin sprit.

(null)

Det var så fint när alla stod där i mörkret med sprakande tomtebloss och brudparet kom gående genom gången av glitter. Varför använder man inte tomtebloss oftare. Alla blir ju som barn med denna lilla pinne i handen. 

Sedan vad det lyxig middag och Emil drar som vanligt av bröllopets bästa tal som han skrev ner lite snabbt på menyn under middagen. Önskar jag hade hans gåva när det kommer till tal. 

(null)

Vi bodde på hotellet vägg i vägg med festlokalen. Så när detta lilla pensionärspar hade dansat klart till Lena PH var det lätt att ta sig hem. Jag inser hur  jäkla gammal jag blivit när jag ser mer fram emot en skön hotellsäng än en partynatt till 05:00. Gaddäm im old.
0 kommentarer