Till toppen

Kalas nummer 1

God afton! Ikväll slängde jag ihop en suuupergod fisk och skaldjurssoppa som jag ska visa receptet på en dag. Var längesedan jag blev så mätt på soppa 😂Imorgon bär det iväg till Göteborg. Min bror och Jolie ska ha kompiskalas. Då min släkt bor i Göteborg så firar vi henne en gång där och sedan kör vi på ett till kalas här i Jönköping för Emils släkt. Ju fler kalas desto bättre! 


Ha en fin helg nu people! ❤

0 kommentarer

Entréplan - original vs. vår version

Hej! 
Jag fick en fråga om jag kunde visa lite mer noggrant hur vi har gjort om Trivselshus C:024 till att bli vår helt egna design. Självklart kan jag det! Jag har ändrat om ganska mycket så här gäller det att hänga med i svängarna. Vet inte hur många timmar jag har suttit i Photoshop och fixat, ändra och filat på bärande väggar. But here we go! Översta bilden är originalritningen på huset och den understa är så som vårt hus ska byggas.
 
♥ Den turkosa, långa linjen till vänster visar hur mycket vi förlängde terassen. Ni ser terassens storlek på nya ritningen men med linjen kan ni se lite bättre hur mycket det skiljer sig från det gamla.
 
♥ Den lilla, turkosa linjen visar hur mycket vi förlängde den utstickande delen i byggnaden. Vi ville kunna få in ett större matbord där och även få känslan av ett vinterbonat uterum. Så utöver att förlänga den delen så satte vi in fler fönster som ska gå från golv till tak och en vikvägg längs med hela väggen. 
 
♥ Vårt mål med huset var att vi ska kunna ha många vänner på besök. Alla ska kunna hänga tillsammans oavsett om några sitter i soffan, några i matsalen och vissa lagar mat i köket. Så här gjorde jag en riktig rokard på hela huset. Om ni tittar på den gamla ritningen så ser ni att den som står och lagar mat hade känt sig ganska ensam om resten av gästerna hade hängt i vardagsrummet. Så vi har tagit bort väggar och gjort ett enormt rum där kök, vardagsrum och matsal är i ett. 
 
♥ En köksö! Do i need to say anything else. Har så jäkla länge velat ha en köksö och nu är det äntligen dags. En av de fiffigaste sakerna med denna köksön är att vi inte kommer ha någon fläkt hängandes i ögonhöjd. Utan vi kommer ha en fläkt som är inbyggd i taket. Vi kommer alltså inte behöva böja oss ner för att prata med folk som står på andra sidan av köksön. Här kan ni se en bild på ungefär hur det kommer se ut.
 
♥ En annan sak var att vi inte heller ville gå in på kortsidan av huset. Så jag flyttade på entrén till framsidan av huset och breddade verandan. Grovingången flyttade vi till sidan istället. Här har det varit en hel del jobb med att helt flytta om toa, klädkammare, tvättstuga och kontor så att alla delar får den plats det behöver. Och vi är verkligen supernöjda med resultatet!
 
 
Som ni ser har vi flyttat runt in princip alla väggar på nedervåningen. Allt för att det ska passa vår familj och hur vår vardag ser ut. Lite längre fram kommer ni få en genomgång av övervåningen också. 
3 kommentarer

My little strawberry

Tänk. Detta är sista veckan som jag är mammaledig med Jolie. Hon har suttit fast vid min sida som en extra kropssdel de senaste 11 månaderna + 9 månader innuti mig. Och nu ska alltså Emil ta över. Åh vad jag kommer sakna våra mysiga morgonar och att äta långa frukostar tillsammans. Det är verkligen det bästa på dagen. Som tur är finns det ju helger. Dessutom så är hennes nya favorit att kramas jättehårt och pussas samtidigt som hon säger "mmmmmm". Har bestämt att hon aldrig får flytta hemifrån! 
 
Fasen va jag älskar dig gosunge!
0 kommentarer