Till toppen

Stänkskiva i köket

Det är tur att jag har er fantastiska läsare med god smak. För nu behöver jag lite hjälp med att välja stänkskydd att ha ovanför köksbänken. Det finns lite olika varianter att välja på: kakel, glasskiva och att köra på samma material som bänkskivan. Vi har ju en bänkskiva i sten (Silestone "Snowy Ibiza") som likna ljus, vit marmor. Så bänkskivan är inte beige som det ser ut som på ritningarna nedan. Ballingslöv hade inte fått in bänkskivan i systemet så därav är det inlagt en anna bänkskiva i skissen. Men här nedan ser ni en bild på hur bänkskivan ser ut. Så, om ni tar och kikar på mina oerhört konstnärliga skisser, vilken variant hade ni valt?
 
 
 
1. Någon form av avlångt vitt kakel 
 
 
 
2. Stora vita kakelplattor, där fogen inte ska synas lika väl som på skissen.
 
 
 
3. En stor genomskinlig glasskiva
 
 
 
4. Samma material (Silestone) som bänkskivan som går upp en bit på väggen
 
 
 Här ovan ser ni hur det ser ut när man har bänkskivan som stänkskydd bara en bit upp på väggen.
 
Så vad är kostnaden för allt detta då. Jag har inte fått offerter på allt men i runda slänga skulle kaklet vara absolut billigast. Kanske 2 000-6 000 kr beroende på vad man väljer för kakel. Glasväggen skulle vara dyrast och kanske kosta runt 16 000 kr (!). Men det är samtidigt väldigt lätt att hålla rent då det inte finns några fogar. Och att sätta Snowy Ibiza på väggen skulle kanske kosta 10 000 kr och skulle ge en fin fortsättning på bänkskivan. Med allt detta i åtanke, vad skulle ni valt då? 
6 kommentarer

Kommentarer

Om det var mitt hem och jag byggde mitt drömhem, så skulle jag skita i priserna och välja bort kakel. Att ha bänkskivan som följer med upp är ju hur snyggt som helst, men glasskiva är också najs (och enkelt att rengöra, har det hemma hos mig nu) :)

Svar: Frågan är såklart: Vilken stänkskiva funkar bäst när man gör tacos egentligen. Det är ju ändå den viktigaste frågan.
Pernilla

HAHA, det är definitivt den viktaste frågan! ^^

En bekant till mig hade glasskiva som hon kunde ta bort för att då och då antingen måla om eller lägga en tapet bakom (= snabbt och enkelt att ändra inredning i köket). Inser när jag skriver nu att det låter superfult men det var det inte 🙈 Jag hade velat ha glasskiva tror jag!

Svar: HAHAH! Jag hörde precis om en vän där det fastnade flugor och liknande bakom glasskivan som var fastmonterad. Så det fanns inget sätt att få bort flugan :O haha
Pernilla

I mitt drömhus (som jag ska låta bygga efter att ha dragit hem storvinsten på lotto ikväll!) blir det bänkskiva med upp på väggen. Var ju görsnyggt! Hade nog inte valt kakel om jag känt att jag haft pengarna till annat (vilket jag förutsätter att jag har om nu lottoraden går in) eftersom det är svårare att göra rent och fogen tenderar att bli så där härligt missfärgad med tiden 😉

Svar: Åhh jag tänker också vinna på lotto någondag! Håll mig uppdaterad om hur många miljarder du vinner så säger jag till när jag vunnit =D hahaha
Pernilla

Hej! Bänkskiva som går upp på väggen!! SNYGGT!!
Jag vill ge ett köks-tips! Vi har precis flyttat in i vårat nybyggda hus och det enda som vi verkligen kan ångra är att vi inte gjorde så att köksskåpen gick ända upp till taket. Även bygga in kyl och frys mot taket..blir världens dammsamling där!!

Svar: Jag har funderat på detta med. Men vi får la bo in oss lite och känna på det. Alternativ låtsas som att dammonstrerna där upp inte existerar :D
Pernilla

Jag hade valt att fortsätta med alternativ 4. Det första alternativet känns lite "2006", haha! Jag valde klinker, fast med förskjuten plattsättning. Tycker det beror liten vad ni har för stil i övriga huset.

Svar: Haha tack ;D
Pernilla