Till toppen

Fonder och lussebullar

Hej hej hej! Igår hade vi den ultimata måndagskvällen. Vi bakade lussekatter (lusserosor, vaniljbullar, lussecalzone och andra varianter) tillsammans med familjen Abbott. Varken Chris eller Kendall hade någonsin bakat lussekatter innan så det gjorde det hela lite extra roligt. Det är väl inte jättestort i USA och Kanada i och för sig så det var väl inte så konstigt. Vi drack glögg och hade bara allämnt mysigt. Varför träffade vi inte dessa redan för ett år sedan när de flyttade till Jönköping??
 
 
Idag har jag varit riktigt duktig och ordnat med både mina och Jolies fonder. Mitt fondsparande flyttade jag från SEB till Avanza. Dels för att det är skönt att ha allt på ett och samma ställe (har mina aktier där) och dels för att det finns mer fonder att välja på. Sedan så öppnade jag upp ett konto åt Jolie på Avanza också och flyttade över hennes första 2 500 kr som hon har fått i doppresenter osv. Hade varit så kul om pengarna kunde växa och bli 500 000 kr tills den dagen hon fyller 18. Det får bli till att spara och hoppas att fonderna jag valt är riktigt jäklans bra. Så Jolie, läser du detta inlägg när du är 18 och har en halv mille på kontot så är jag och din far världa en rejäl tack-middag! 
 
För den som är intresserad så spred jag Jolies fondportfölj såhär med två olika fonder för varje del. Kände inte för att placera något i USA just nu på grund av en viss orange person med hamsterfrisyr:
Globala 30%
Tillväxt 25%
Europa 10%
Sverige 25%
Långa räntor 10%
2 kommentarer

Kommentarer

Haha, en viss orange person med hamsterfrisyr... Undra vem det kan va? :p

Svar: Who knows :P
Pernilla

Vad kul att du skriver om fonderna! Jag är helt ny på området men har kollat lite senaste månaden både på aktier och fonder och har tänkt börja med ett månadsspar i fonder och köpa lite fler aktier (äger endast i ett företag nu). Vill du skriva vilka fonder du valt? :) vet inte riktigt vad jag ska kolla efter när jag ska välja, haha! Förstår om du inte vill skriva exakt vilka dock!

Svar: Ja men om du vill kan jag skeva lite om hur jag gjorde. Är ingen expert dock 😂
Pernilla