Till toppen

Ätit såpa till kvällsmat

Vilken dag detta har varit! Jag var först på Ryhov för att gå på mitt första KBT/psykologmöte för att förhoppningsvis bota min tandläkarrädsla. Jag tokgrät vid två tillfällen under de 50 min vi höll på. Och då var jag alltså inte i närheten utav en tandläkarmottagning eller en tandläkare utan det var bara jag och psykologen. Jag hoppas verkligen att detta funkara och att jag om ett halvår kan vara mycket tryggare när jag går till tandläkaren. Cross your fingers! 
 
Sedan åkte jag för att hämta paket på posten (efter all Black Friday shopping). När jag berättade för killen bakom disken att jag skulle hämta ut sju paket sa han "Oj då! Ja detta kan ta lite tid för mig att hitta". 
 
 
Därefter så har jag spenderat eftermiddagen med att simmat runt på golvet och packat in alla paket som jag hämtade plus de som jag fått rakt ner i brevlådan. Jolie sitter med sina leksaker 1,5 meter framför mig när jag hör hur hon hostar till lite. Hon har lyckats få tag i såpbubbelflaskan som låg längst ner i hennes leksakslåda och sitter och suger på den. Panik! Jag tar snabbt från henne såpbubblorna och "smakar" lite jag också på korken. Och visst är det en massa gammal såpa utblandat med vatten och numera bebissläm på den. Försökte torka rent inne i munnen på henne med hennes lilla handduk. Sedan fick hon lite vatten och några skedar mat för att spä ut eventuell såpa som kan ha slunkit ner. Då locket var på var det ju inte några större mängde men man känner sin inte som världens bästa mamma precis. Lite skit rengöring rensar magen!
0 kommentarer

Strumpfan

Fråga... vad är det som gör att alla bebisar har en inre passion och som ett enda mål med livet att få av sig strumporna? Från dag ett så utsöndrar fötterna någon form av olja som gör att strumporna glider av vid minsta lilla rörelse. Efter några månader utvecklas de små gripklorna till att dras mot fötterna och dra bort allt som sitter på.

Idag när vi åkte till A6 för att handla så ser jag hur Jolie krampaktigt håller i sin ena strumpa och kämpar med att få av den. Jag försöker förklara att "Nej Jolie, strumpan ska sitta på foten. Vi har diskuterat detta! Drar du av dig strumpan så får du inte se din napp på en hel vecka!" Men ungjäklen bara tittade på mig. Drog till med ett elakt leende och lyckades få av sig strumpan utan att lämna mig med blicken. Suck....

0 kommentarer

Fonder och lussebullar

Hej hej hej! Igår hade vi den ultimata måndagskvällen. Vi bakade lussekatter (lusserosor, vaniljbullar, lussecalzone och andra varianter) tillsammans med familjen Abbott. Varken Chris eller Kendall hade någonsin bakat lussekatter innan så det gjorde det hela lite extra roligt. Det är väl inte jättestort i USA och Kanada i och för sig så det var väl inte så konstigt. Vi drack glögg och hade bara allämnt mysigt. Varför träffade vi inte dessa redan för ett år sedan när de flyttade till Jönköping??
 
 
Idag har jag varit riktigt duktig och ordnat med både mina och Jolies fonder. Mitt fondsparande flyttade jag från SEB till Avanza. Dels för att det är skönt att ha allt på ett och samma ställe (har mina aktier där) och dels för att det finns mer fonder att välja på. Sedan så öppnade jag upp ett konto åt Jolie på Avanza också och flyttade över hennes första 2 500 kr som hon har fått i doppresenter osv. Hade varit så kul om pengarna kunde växa och bli 500 000 kr tills den dagen hon fyller 18. Det får bli till att spara och hoppas att fonderna jag valt är riktigt jäklans bra. Så Jolie, läser du detta inlägg när du är 18 och har en halv mille på kontot så är jag och din far världa en rejäl tack-middag! 
 
För den som är intresserad så spred jag Jolies fondportfölj såhär med två olika fonder för varje del. Kände inte för att placera något i USA just nu på grund av en viss orange person med hamsterfrisyr:
Globala 30%
Tillväxt 25%
Europa 10%
Sverige 25%
Långa räntor 10%
2 kommentarer