Till toppen

Förlossningsfotografering

Nu börjar vi sakta men säkert landa här hemma. Vi bara myser och försöker analysera alla Jolies små tecken. "Betyder den rynkan att hon har ont i magen? Eller kan det vara att vi behöver byta blöja? Eller är hon bara sugen på att se en film?"
 
Ett tecken som hon är riktigt duktig på att visa är att hon är hungrig. Händer och fingrarna åker in i munnen på två sekunder och sedan börjar en rad smackande, sugande och lite plaskiga ljud. På BB fick vi lära oss att man då direkt ska mata henne och inte vänta. Väntar man så kommer hon tillslut tro att vi inte förstår henne och då börja skrika istället för att få uppmärksamhet. Så istället för att få en liten bebis som smackar när hon är hungrig kommer man få en liten bebis som signalerar hunger med att skrika.  
 
 
Jag tänkte att jag ska skriva ihop en liten förlossningsberättelse framöver om ni vill? Lika bra att försöka få ner allt så länge man minns detaljerna. Kommer ni förresten ihåg att jag skrev om att jag och Emil hade varit på ett hemligt möte för ett tag sedan? Jag kan nu avslöja att det var ett möte med fantastiska Sara och Maria på Day fotografi. Hemligheten var alltså att vi skulle ta med oss Sara in på förlossningen så att hon kunde fota alltihop. Är så otroligt glad att vi gjorde det! Inte nog med att Sara numera är en av mina favoritmänniskor på jorden utan även att Emil kunde då hålla full fokus på att klappa på mig. Tänkte att ni ska få se alla bilderna ihop med förlossningsberättelsen sedan så ni lättare kan få en inblick i vad som händer. 
 
Aj!
2 kommentarer

Hej lilla Jolie

Jolie

I tisdags kom äntligen vår lilla Peanut. Hon är 49 cm lång och väger 3470 gram. Just nu ligger vi bara här och myser, och en av oss småfiser lite också. Ni får gissa vem. 
6 kommentarer

Känguru

Gaddam vad stor magen är nu! Börjar fundera på om den någonsin kommer kunna dra ihop sig igen eller om jag kommer få gå med en liten kängurupung på magen för resten av mitt liv. Hade varit rätt praktiskt i och för sig. Man kan lätt komma åt mobilen, plånboken och annat som kan tänkas var smart att ha. Om någon plötsligt får huvudvärk kan jag snabbt langa upp lite alvedon, dextrosol och en Festis.


En kopp karamellte står nu redo vid sängen och det är dags för lite film. Imorgon har jag och Emil blivit inbjudna till VOX hotell i Jönköping. Det är mingel och provsmakning av deras nya meny. Det vill säga, magen kommer att bli ännu större så snart kan jag nog packa med mig ett minikylskåp och en brödrost om jag fortsätter i detta tempot.

1 kommentarer