Till toppen

Pernillas Dagbok - Pass it forward

Såg precis en dokumentär om en man i USA som har skickat ut 1000 tomma böcker som kan cirkulera runt om i världen där folk får skriva i. Så jag tänkte varför inte göra samma sak fast i en svensk version?

Jag har alltid velat skriva en dagbok men har aldrig lyckats få klart en hel bok. Jag kommer några sidor och sen tröttnar jag. Vad är det för roligt med att skriva bra tankar, måla fina teckningar och skapa fina saker utan att någon får ta del av det?


Så när jag kommer hem till Sverige så ska jag köpa mig en bok med vita sidor. Boken ska sedan skickas från hand till hand runt om i Sverige. Varje person får bidra med det han eller hon tycker är viktigt, fint, roligt eller spännande. Det kan till exempel vara en dikt, teckning, text om hur det är att vara buddist, bilder från när du hoppade fallskärm, minnen från hur det var på 30-talet, kändisautograf, tips om fiske, scrapbooking... osv Ja precis allt mellan himmel och jord ska man få skriva om i boken innan man skickar den vidare.


När man skickar den vidare ger man den till någon som bor i en annan stad än du själv och som du tror skulle kunna tillföra något. Varje person får i uppgift att inte bara hitta på något roligt i boken utan även att maila mig om vart boken befinner sig så jag kan uppdatera det här på bloggen. När boken är slut skickas den sedan till mig så jag kan scanna in alla sidor och visa era tankar och teckningar för världen :D


Jag vet inte hur det kommer att gå eller om den kommer hamna i en garderob hos någon men jag tänker i alla fall testa! Ska skriva mer om detta när jag väl köpt boken.


Få den
Läs den
Skriv den
Ge den

Vad tror ni, kan det lyckas?
5 kommentarer

Kommentarer

Låter som en jättekul grej. Absolut värt ett försök!

Låter asroligt ju. Jag är på!

Jag tycker det låter tråkigt, skicka inte till mig.

Jag tycker du ska satsa på den idén nu! Eller har du redan lämnat ut den? :)

haha! va vill "Sören"?? :P xD trökgubbe! Ja tycker idén lät AWESOME! :D